úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Pia, 29. Mar 2024, 00:31

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: M 25, 31-46
PoslaťNapísal: Ned, 20. Nov 2011, 12:19 
M 25, 31-46
,,Ježiš povedal svojim učeníkom: „Až príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví sprava a capov zľava.
Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: ‚Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne.‘
Vtedy mu spravodliví povedia: ‚Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?‘
Kráľ im odpovie: ‚Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.‘
Potom povie aj tým, čo budú zľava: ‚Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma.‘
Vtedy mu aj oni povedia: ‚Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého, alebo vo väzení a neposlúžili sme ti?‘ Vtedy im on odpovie: ‚Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.‘
A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.“


Ako sa môže národy zhromaždiť pred Immanuelom? Prečo ešte nie je vo Svojej sláve? Ako mohol pripraviť človeku kráľovstvo pre Stvorením sveta, keď ešte ani nevedel, že človeka bude stvorí?
Áno platí tu večný zákon: Milujem blížneho viac ako seba samého.
To znamená že padli anjel ešte nevie, že mám pripravený večný oheň(utrpenie, bolesť, trápenie) a spolu s ním všetci, ktorý nedodržiavali zákon lásky k blížnemu. Teda je nie je pravda, že posledný súd sa už začal? A vôbec je možné sa rozprávať s Bohom?
Ak niekto ma lepšie vysvetlenie tohto odstavca bola by som mu vďačná keby mi ho napísal.


Hore
  
 
 Predmet príspevku: Re: M 25, 31-46
PoslaťNapísal: Ned, 20. Nov 2011, 17:59 
Offline

Registrovaný: Štv, 09. Dec 2010, 21:38
Príspevky: 26
Dobrý deň.

Chcel by som odpovedať na Vaše otázky,ale neviem či by ste ma pochopila.Ja som si tiež kládol veľa otázok ktoré som nevedel pochopiť.K poznaniu ma priviedla až táto stránka.
Na nej som našiel dielo ,,Vo Svetle Pravdy". V tomto diele som našiel odpovede na všetky moje otázky,ktoré som nevedel pochopiť.
Ak chcete dostať odpovede na všetky Vaše otázky a skutočne tie odpovede hľadáte tak ich v tomto diele určite nájdete.Všetky moje najlepšie vysvetľovania by aj tak pochádzali z tohoto diela a bojím sa že by Pravde mohli uškodiť aj keby som to vysvetlil čo najúprimnejšie a najlepšie ako by som vedel.
Prajem Vám aby ste našli to čo hľadáte.

Martin


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: M 25, 31-46
PoslaťNapísal: Ned, 20. Nov 2011, 18:41 
Dobrý deň pán Martin
Budem Vám veľmi vďačná, keď na moje otázky odpoviete :)
Knihu Vo Svetle Pravdy mám rozčítanú, okrem toho dva roky má o nej jeden človek učil. Ale to nie je dôležité.
Ani by som sa textami z Biblie nezaoberala, keby má škola do nich nenútila a dokonca má z niektorých z nich neskúšala. Samozrejme Katolícka Cirkev si ich vysvetľuje po ,,svojom“. A keď už ich musím poznať tak chcem poznať v tých textov aj pravdu :book: o čom skutočnosti sú.
Ďakujem za pochopenie
Včielka :sunny:


Hore
  
 
 Predmet príspevku: Re: M 25, 31-46
PoslaťNapísal: Str, 23. Nov 2011, 18:24 
Offline

Registrovaný: Štv, 09. Dec 2010, 21:38
Príspevky: 26
Dobrý deň Včielka.

Najskôr by som chcel vedieť akú školu navštevujete.Potrebujete to vedieť do školy,alebo to chcete pochopiť Vy?Píšete že:,,Katolícka Cirkev si ich vysvetľuje po ,,svojom“. Počuli Ste už nejaké vysvetlenie?

Ja som knihu Vo Svetle Pravdy prečítal 3 krát za 1 rok.Keď som ju čítal 1krát tak som cítil ako mi tá kniha dáva niečo čo som hľadal.Po prvom prečítaní som pochopil veľa vecí,ale nie všetko.Tak som ju začal čítať znova.Keď som ju čítal 3 krát tak som sa čudoval ako je možné že som tú knihu nepochopil hneď na 1 raz veď je to tam písané tak jednoducho a zrozumiteľne.Pochopil som aj to prečo autor napísal že to je kniha so 7 pečaťami.Človek musí naozaj vážne chcieť nájsť Pravdu až ju nájde.

Tak teraz neviem či Vám Včielka pomôže keď Vám napíšem odpovede na Vaše otázky,lebo Ste písali že ,,dva roky má o nej jeden človek učil". Ak Ste nepochopili toho človeka neviem či pochopíte mňa.

Martin


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.